One thought on “Anne-Maria: „Nu mai ascultaţi partea raţională din voi care… nu crede decât ce vede, Dumnezeu vine tainic în vieţile noastre””

 • Romil

  „Cred Doamne,ajută necredinţei mele! „.Așa este, din păcate, credinţa mea,deși am trecut demult de anii tinereții (totuși,paradoxal, mă simt tânăr încă,la cei 56 ani împliniţi astăzi !!!).Dacă aș „avea credinţă cât un grăunte de muștar”,n-aș mai supăra pe Domnul cu păcatele mele. Însă,din marea milă a Bunului Dumnezeu,am totuși nădejde în îndurarea fără margini a Iubirii Lui Dumnezeu pentru toţi cei care se întorc la El cu inimă SINCERĂ și SMERITĂ.Faptul că avem CUI ne destăinui toate frământările sufletului,toate căderile și că putem primi Iertare pentru toate acestea,că putem să punem început bun vieţii noastre pământești,cu consecințe directe și în Viaţa Veșnică,sufletul fiind nemuritor,mi se pare cel mai mare dar pe care Bunul Dumnezeu ni l-a făcut nouă oamenilor !!!
  De aceea,credinţa mea,(atâta câtă este),este mai degrabă rațională, cerebrală,dacă pot să zic așa și mai puţin din inimă.Totuși,prin încercările pe care Bunul Dumnezeu le îngăduie asupra mea,trag nădejde să-mi sporească Domnul și credinţa,(deși cu siguranță vor fi destule căderi pe cale),iar inima să fie „înfrântă și smerită” și atunci „Domnul nu o va urgisi” !!!
  Sunt conștient că „prin multe necazuri se cuvine nouă” a intra în Împărăţia Cerurilor și ar trebui să nu mă tulbur atunci când acestea vin, dar nu este așa :uneori mă tulbur și-mi dau seama de puţina mea credinţă.Atunci mă rog mai mult decât de obicei,uneori și mai intens, iar Domnul în mila Lui nemărginită rezolvă problema respectivă,nu pentru că aș merita, ci pentru că ne iubește pe toţi cu „asupra de măsură”.
  Cred că de aceea Bunul Dumnezeu a făcut bărbat și femeie,iar prin Domnul Iisus Hristos a binecuvântat nunta,pentru ca și omul să-și poată da seama ce înseamnă să aibă copii,și așa cum un părinte așteaptă de la copiii lui să fie cuminți, ascultători și cinstitori faţă de el,să se iubească între ei, tot la fel trebuie să fim și noi faţă de Bunul Dumnezeu !!! Măcar la acest nivel să fim ,căci dacă vom putea înţelege acest lucru ,ne va da Domnul și mai mult ,deoarece „Dumnezeu dragoste este” și are „de unde da,dacă are cui da”(Părintele Paisie Olaru).
  Slavă Domnului,că m-a învrednicit de ajunge până aici și mila Lui să fie cu noi cu toţi !!! Amin și Doamne ajută tuturor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>