One thought on “Cosmin C.: „Cum de ni s-a dat nouă o asemenea putere, să alegi să crezi sau nu în Cel care te-a creat?””

 • Matei

  „Imaginaţi-vă ce ar face un om dacă ar avea puterea Lui Dumnezeu pentru o zi.”

  Simplu: Aș elimina instantaneu toată suferința trecută, prezentă și viitoare și i-aș pune pe toți oamenii în rai. I-aș stabiliza pe toți în forma pe care o aveau la vârsta de 10 -13 ani, după preferința fiecăruia (și bineînțeles că i-aș repara pe toți cei care suferă de diverse malformații), aș elimina organele de reproducere (inestetice și incomode) și instinctul asociat lor, aș elimina nevoia oamenilor și animalelor de a mânca (nu-mi place să mănânc) și probabil și alte chestii, dar în orice caz m-aș asigura că toată lumea e mulțumită și fericită.

  „Imaginează-ţi că ai putea construi un robot şi i-ai putea oferi viaţa iar acesta ar începe să te hulească şi să îi fie ruşine de numele tău. Tu, care l-ai creat, ce ai face? Eu unul cred că l-aş distruge pe loc.”

  Dacă l-ai distruge pe loc, ești un bou. Eu aș fi încântat de faptul că am reușit să creez o ființă atât de inteligentă încât să fie în stare să se întoarcă împotriva mea. Iar dacă i-ar fi rușine de numele meu, m-aș gândi că are probabil un motiv întemeiat și m-aș strădui să-l găsesc.

  Iar Iisus a murit din vina lui; nu l-a obligat nimeni să-i șucărească pe evrei. Și de fapt nici măcar n-a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>